2017 Adalet Bakanlığı Sınavları

Adalet Bakanlığı Sınavları her yıl olduğu gibi bu yıl 2017 yılı içinde yapılacaktır. 2.000 adli yargı savcı ve hakim adayı ile 750 avukatlık mesleğinden olan adli yargı savcı ve hakim adayı olmak üzere toplamda 2.750 personel alımı yapılacağı duyurulmuştu. Adalet Bakanlığı Sınavları için bu yıl yapılacak olan başvurular ise 6 Nisan ve 13 Nisan 2017 tarihleri arasında olacak. Sınav ücretleri ise 165 ve 245 TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Adalet Bakanlığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

2017 Adalet Bakanlığı Sonavları

2017 yılında yapılacak olan Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı ile Adalet Bakanlığı Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı 3 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Hem Adli yargı hem de adli yargı – avukat sınavına başvurmuş olan adaylar ve sadece adli yargı sınavına başvuran adayların sınavları saat 10.00’da başlayacaktır. Bununla birlikte sadece Adli yargı – avukat sınavına başvuran adayların sınavları saat 11.00’de başlayacaktır.
Adayların sınav başlamadan 15 dakika önce sınav binalarına işlemlerinin tamamlanacağını unutmamaları gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı Sınav Başvuru Şartları

Adalet Bakanlığı Sınavlarına başvuracak olan kişilerin yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlardan ilki Türk vatandaşı olmaktır. Adli yargı savcı ve hakim adaylığı için yazılı yarışma sınavı tarihinden itibaren avukatlık mesleğinde fiili bir şekilde en az üç yıl çalışılmış olması ve yazılı yarışma sınavına katılacak olan adayların yarışmanın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarı ile 45 yaşını, adli yarı savcı ve hakim adaylığı için giriş sınavının yapıldığı durumlarda ise 35 yaşını doldurmamış olmak gerekir. Bu madde ile ilgili detaylı bilgilere ÖSYM sınav kılavuzundan ulaşabilirsiniz. Devam edecek olursak, adayların hukuk fakültesinden mezun olmaları ya da yabancı bir hukuk fakültesini bitirdikten sonra Türkiye’de yer alan hukuk fakülte programlarına göre eksik kalmış olan derslerden sınava girerek başarı belgesi almaları gerekmektedir. Bireylerin kamu haklarından yasaklı olmamaları, askerlik ile bir ilgisinin bulunmaması, muvazzaflık hizmetini yapmış, ertelemiş ya da yedeği geçmiş olmalıdır. Görevini yerine getirmesine engel olacak engel, akıl ya da vücut hastalığı ya da alışılmışın dışında konuşma ya da organ hareket kontrolünde sorunlarının olmaması gerekir. Bununla birlikte savcılık ve hakimlik mesleğine yakışmayacak davranış ve tutumlarda bulunmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca kapsamlı olarak kılavuzda bulabileceğiniz suçları da işlememiş olması gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınava başvuracak olan kişilerin 6 ve 13 Nisan 2017 tarihleri arasında bu işlemleri gerçekleştirmesi gerekmektedir. Adalet Bakanlığı Sınavlarına başvurmak isteyen adayların kullanabilecekleri iki yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki bireysel bir şekilde internet üzerinden başvurmaktır. Diğer yöntem ise ÖSYM başvuru merkezi olarak kabul edilmiş olan tüm il ve ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine gitmek olacaktır. Bu koordinatörlükler aracılığıyla başvuru işlemleri elektronik ortam üzerinden yapılır.

Adalet Bakanlığı Sınavına Giderken Yanınızda Bulunması Gerekenler

Sınava giden adayların yanlarında sınav giriş belgeleri ile, T. C. kimlik kartı / Nüfus cüzdanı ya da süresi geçerli olan bir pasaport bulunması gerekmektedir.
Sınav binaları emanet almayacağı için adayların bu belgeler haricinde herhangi bir araç gereç ya da eşya vb. getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapılacağı her bir salonda en az bir adet duvar saati bulunacaktır. Ayrıca adaylara kalem, kalemtıraş ve silgiden oluşan gereçler ile peçete ÖSYM tarafından verilecektir. Adayların sınava şeffaf pet şişe ile girmesine izin verilecektir.